в

Буддизм може стати державною релігією в Таїланді. Через 18 місяців після путчу військові заявляють про свою релігійну толерантність і намагаються згладити антиісламські настрої в країні.

Тайська конституція була скасована після захоплення влади військовою хунтою, тоді ж був організований комітет з написання нової конституції, яка повинна буде представлена на референдум в 2017 році.

«Буддисти протягом десятків років борються за надання офіційного статусу релігії. Події, які відбуваються сьогодні в М'янмі, говорять про те, в якій небезпеці нині знаходиться буддизм, і це підштовхує до якнайшвидшого прийняття рішення», - заявляє Бенджоб Баннарудж, голова комітету з визнанням буддизму державною релігією.

Відео дня

Попередня спроба внести буддизм у конституцію була зроблена в 2007 р, проте закінчилася невдачею.

«Цього разу в них набагато більше шансів», - вважає Екачаі Чайнуваті, правознавець із Сіамського університету в Бангкоку.

На думку експерта, встановлення буддизму державною релігією надасть більшої популярності новій конституції серед народу і збільшить шанси на позитивний результат референдуму.

sedmitza.ru