в

7 листопада в Італії вийшов диск із проповідями Папи Римського Франциска в музичних аранжуваннях. Альбом "Wake up!" ("Прокинься!"). Про це повідомляє ТАСС.

Ідея його створення належить Джуліо Нерона, який раніше вже випускав проповіді Іоанна Павла II і Бенедикта XVI в музичному орнаменті. Але нинішня робота, за його словами, абсолютно інша.

"Ми намагалися відобразити характер Франциска", - пояснив Нерона. У підсумку, зазначив він, вийшов, мабуть, вельми еклектичний диск: 11 доріжок з найвідомішими зверненнями нинішнього понтифіка містять не тільки церковні піснеспіви, а й поп, і рок-музику.

Відео дня

Над матеріалом працювали композитори, які співпрацюють з естрадними виконавцями. До запису був залучений навіть китайський жіночий хор.

Починається альбом з фрази "Добрий вечір", виголошеній Хорхе Маріо Бергольо з балкона собору Святого Петра відразу після обрання його Папою.

У кінці місяця диск з'явиться в продажу і в інших країнах. У Ватикані йому віщують успіх планетарного масштабу, враховуючи популярність Франциска. При цьому частина виручки буде спрямована на благодійні цілі, зокрема, на допомогу біженцям.