а

Команда ізраїльських дослідників створила біле вино з винограду, який ріс в Ізраїлі в стародавні часи, повідомляє jewishnews.com.ua.

Співробітники Аріельского університету в Самарії на чолі з доктором Ельяшівом Дрора з 2011 року намагалися знайти сорти винограду, які споконвіку вирощувалися на території сучасного Ізраїлю.

За допомогою історичних документів і команди дослідників Дрора вдалося виявити живий зразок винограду сорту Мараві, який вирощували в Ізраїлі в біблійні часи.

Відео дня

«Нецікаво робити шардоне в Ізраїлі, коли є каліфорнійське шардоне. Але якщо ви можете в Ізраїлі зробити вино, якого немає більше ніде, яке пов'язане з місцевою історією, то це набагато цікавіше», - зауважив Ельяшів Дрора.

Один з ізраїльських винних домів допоміг розбити виноградник і виробити з нього близько 2500 пляшок вина Мараві. Це вино вперше представили на міжнародній виставці виробників продуктів харчування «Мілан Експо» в Італії. Донині винзаводи в сучасному Ізраїлі виробляли вино з винограду європейських сортів.