Ватикан прагне не допустити холодної війни між США і Росією, пише італійська газета Corriere della Sera.

Видання зазначає, що Державний секретаріат Ватикану уважно проаналізував і позитивно оцінив інтерв'ю Володимира Путіна газеті Corriere della Sera.

Як відзначає видання, в дійсності Володимир Путін залишається для Святого престолу незмінним і цінним співрозмовником у питанні протистояння ісламського тероризму на Близькому Сході і за його межами.

Відео дня

Тому, пише газета, незважаючи на тиск з боку Сполучених Штатів, уряду Києва та Європи, Ватикан до нині відмовляється виступати проти Росії щодо українського питання.

Глава Української греко-католицької церкви архієпископ Святослав Шевчук марно намагався переконати Святий престол виступити проти Путіна, пише видання.

По іншу сторону Атлантики, підкреслює Corriere della Sera, на міжнародну стратегію папи Франциска дивляться зі змішаним почуттям цікавості й подиву. Американська дипломатія рекомендувала Ватикану не довіряти Путіну.

Як пише видання, Сполучені Штати стурбовані можливою пропагандою Кремля, порекомендували б Ватикану "боятися Путіна". Але аргентинський тато завжди дотримувався своєї власної обережної і незалежної стратегії.

Ватикан прагне не допустити того, щоб нова холодна війна між США і Росією заблокувала розрядку між католицьким і православним світом, розколола православ'я на про - і антиросійськие і в остаточному підсумку привела б до холодної релігійної війни, пише видання.

Седмиця