н

Більше півмільйона прочан з різних країн світу побачили оригінал Туринської плащаниці, виставлений вперше за п'ять років для публічного почитання в соборі Сан-Джованні в Турині 19 квітня. Про це йдеться в інформації "Радіо Ватикану".

Організатори очікують, що за два місяці святині вклоняться більше двох мільйонів віруючих. До теперішнього часу заявки на відвідування собору залишені вже мільйоном чоловік. За даними Туринської архиєпархії, найбільше віруючих прибуває з Польщі, США, Південно-Східної Азії та Латинської Америки.

Туринська плащаниця являє собою шматок лляної матерії довжиною 4,42 і шириною 1,13 метра. Полотно, в яке, за переказами, було обгорнуте тіло Ісуса Христа після зняття з хреста, можна буде побачити до 24 червня, повідомляє NEWSru.com.

Відео дня

Подивитися на плащаницю можна безкоштовно, але обов'язкова реєстрація на сайті Туринської плащаниці Sindone.org або безпосередньо в центрі бронювання Палаццо ді Чітта (Пьяцца Кастелло).

21 червня перед Туринською плащаницею буде молитися Папа Римський Франциск. Понтифік закликав католиків молитися перед цією реліквією, щоб "цей жест поваги допоміг кожному відкрити в Христі милосердне обличчя Бога".