в

З 19 квітня по 24 червня християнська святиня, в яку, за переказами, було обгорнуте тіло Ісуса Христа перед похованням, буде виставлена ​​на загальний огляд у головному католицькому храмі міста Турин в Італії.

Оригінал полотна виставляється дуже рідко. Востаннє плащаниця виставлялася на 40 днів навесні 2010 року.

Туринська плащаниця являє собою шматок лляної тканини, зітканою "у ялинку", довжиною 4,42 і шириною 1,13 метра, на якій у двох проекціях зображено людське тіло - анфас і зі спини.

Відео дня

Вперше реліквія згадується в 1353 році, коли француз Жоффруа де Шарні оголосив, що плащаниця знаходиться в нього. Через століття Людовик I Савойський викупив її і віддав на зберігання в місто Шамбері, де в 1532 році полотно постраждало від пожежі. З 1578 році плащаниця зберігається в спеціальному ковчезі в соборі Івана Хрестителя в Туріні.

У 1898 році, коли святиня виставлялася на загальний огляд, фотограф-любитель Секондо Піа зробив знімки, на негативах яких і був виявлений людський лик. Це відкриття поставило безліч питань перед вченими і богословами, однак провести серйозні дослідження за допомогою сучасних методів вдалося лише наприкінці XX століття.

Седмица.Ru