У Флориді учень середньої школи притягнутий до дисциплінарної відповідальності після скарги атеїстичної організації на фразу "Боже, благослови Америку", сказану ним під час ранкових оголошень.

Прес-секретар шкільного округу Нассау розповів, що студент середньої школи Юлі відхилився від затвердженого сценарію, вимовивши традиційну фразу, пише Fox News.

Почувши її, два студента-атеїста звернулися в "American Humanist Association", яка написала листа принципалу та адміністрації шкільного округу.

Відео дня

За словами атеїстів, недоречно й образливо починати день у державній школі з християнського благословення. Пославшись на порушення Конституції, вони зажадали заборонити християнські висловлювання і пригрозили позовом до суду.

Принципал Наташа Дрейк у відповідь "American Humanist Association" написала, що фраза "God Bless America, keep us safe» не була схвалена шкільною адміністрацією, студент виголосив її за власним бажанням. Принципал довів до відома, що студент був запрошений на килим, з ним провели виховну бесіду. Його також позбавили права на створення ранкових оголошень.

Седміци.Ru