Єпархія Вірменської Апостольської Церкви в Грузії, вивчивши національний архів Вірменії, вперше представила грузинському уряду Грузії число вірменських храмів, які діяли в Грузії до радянської влади. У листі, направленому державному агентству у справах релігій, названі 442 церкви, повідомляє Грузія Онлайн.

У бесіді з агентством «Вірменпрес» прес-секретар Грузинської єпархії ВАЦ Сусанна Хачатрян сказала, що до цього уряду Грузії представляли списки тільки нині діючих церков.

«У список включені всі вірменські церкви - діючі, недіючі, зруйновані, які стали грузинськими. Таким чином, єпархія вимагає повернення належного їй майна з урахуванням того, що нинішня держава Грузія є правонаступником Грузинської РСР. Церкви продовжують руйнуватися, час залишає свій відбиток, і якщо не вжити заходів, то через роки вони зникнуть з лиця Землі. Необхідно подбати про них, і єпархія вимагає повернення церков, маючи намір подбати про них», - сказала Сусанна Хачатрян, додавши, що подібними питаннями займається державне агентство у справах релігій, яке обговорює питання з історичних та юридичних точок зору.

Відео дня

«Сподіваємося, що питання буде вирішено справедливо, і єпархія зможе знайти ці церкви», сказала Сусанна Хачатрян.