е

Тенденція Ради Європи приховувати страждання та порушення прав християн за загальними формулюваннями про необхідність захищати релігійну свободу в цілому тільки заганяють проблему вглиб і знижують авторитет міжнародних організацій, бо приховують реальність, вважає представник Руської Православної Церкви при Раді Європи ігумен Филип (Рябих), повідомляє РИА Новости.

"Мені доводилося брати участь у деяких дискусіях у рамках Ради Європи на цю тему. Коли мова заходила про необхідність прийняття якогось документа Ради Європи, котрий визнає кричуще насильство щодо християн на Близькому Сході, то завжди знаходилися люди, які висловлювалися проти такої конкретизації і пропонували обмежитися загальною констатацією сплеску насильства щодо людей різних вір ", - сказано в заяві ігумена, опублікованій у четвер на офіційному сайті представництва РПЦ при ЄС.

Приводом до публікації стала нещодавно прийнята резолюція ПАРЄ на тему "Загрози людяності, що несе терористична група, відома як "Ісламська держава": насильство щодо християн та інших релігійних і етнічних груп".

Відео дня

Як підкреслює представник РПЦ, у документі називаються шокуючими факти насильства в Іраку та Сирії, які вчиняє організація "Ісламська держава", а сама Рада Європи досить обмежена у своєму впливі на ситуацію на Близькому Сході.

Тим не менш, у РПЦ висловили сподівання, що заклики резолюції ПАРЄ до міжнародного співтовариства та країн-членів сприяти протидії тероризму й насильству, а також віднвлення мира на Близькому Сході через наявні в них можливості, будуть почуті.