е

З благословення митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла, намісника Успенської Києво-Печерської Лаври, працівники Соціального відділу на чолі з архімандритом Лаврентієм надають багатосторонню допомогу різним групам населення. У тому числі тим, хто постійно потребує духовної та матеріальної підтримки, повідомляє сайт lavra.ua.

Відео дня

Соціальний відділ був запрошений у громадську Подільську районну організацію інвалідів «Єдність». При зустрічі з директором об'єднання обговорювалися плани подальшої співпраці та соціальної допомоги.

Також було організовано адресне відвідування ветеранів та інвалідів. У ході поїздки були здійснені молебні, оскільки не у всіх бажаючих є можливість помолитися в храмі у зв'язку зі станом здоров'я.

Після передачі пам'ятних лаврських подарунків та продуктів харчування були проведені духовні бесіди з батюшкою.

Відділ соціального служіння, створений при Києво-Печерській Лаврі, надає допомогу інвалідам, дитячим будинкам і малозабезпеченим людям. Ведеться духовне листування з ув'язненими, їм висилаються медикаменти, духовна література, канцелярське приладдя, одяг. Для дітей-вихованців шкіл-інтернатів та дитячих будинків організовуються екскурсії в Києво-Печерську Лавру. Щорічно в дні свят Різдва і Великодня священноначалля монастиря відвідує дитячі установи, дарує дітям подарунки, проводить з ними бесіди на духовну тему.