Християнські церкви Дніпропетровщини до відправки в зону АТО готують 25 капеланів-волонтерів.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Дніпропетровської облдержадміністрації з посиланням на підсумки форуму «Вектор солідарності», який пройшов в Дніпропетровську за участі Ради християнських церков, представників військових, Штабу національного захисту області та волонтерів.

Наразі деякі батальйони у зоні АТО вже мають своїх капеланів. Рада християнських церков продовжує розвиток цього руху та ініціює узаконення капеланства на державному рівні.

Відео дня

«Капелан – це і священнослужитель, і психолог, і медичний працівник. Він може надавати першу медичну допомогу, супроводжувати поранених. Капелани допомагають військовим у зоні АТО подолати психологічні травми, пережити складну ситуацію та вирішити можливі внутрішні конфлікти», - цитує прес-служба голову громадської організації «Українське капеланство» Валерія Труфанова.

Також Рада християнських церков повідомила, що волонтери церков забезпечують поранених воїнів АТО та переселенців продуктами харчування, ліками та одягом. Священослужителі відвідують поранених у лікарнях Дніпропетровщини.