У Черкасах співробітники СБУ цього тижня передали до державного музейного фонду Черкаського обласному краєзнавчого музею конфісковані у контрабандиста три старовинні ікони ХVIII століття.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-групі УСБУ в Черкаській області, у квітні під час проходження митного посту «Горностаївка» Чернігівської митниці залізничного транспорту сполученням «Київ-Мінськ» правоохоронці виявили та вилучили у дорожній сумці черкасця незадекларований пакунок зі старовинними іконами ХVIII століття. Контрабандист, який намагався вивезти до Республіки Білорусь предмети старовини, був затриманий.

За висновками мистецтвознавчої експертизи ікони: «Божа Матір з немовлям», «Свята Олена та Марія Магдалина» та «Господь ”Вседержитель» – є культурними цінностями.

Відео дня

Цього тижня набув чинності вирок Соснівського районного суду м. Черкаси стосовно черкасця, якого визнано винним у вчинені злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 201 (закінчений змах на вчинення контрабанди) Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком в 2 роки з конфіскацією предметів контрабанди.