У Львові 27 липня відбудуться пам’ятні заходи, присвячені 12-м роковинам Скнилівської трагедії. 

Як повідомили УНІАН у прес-службі Львівської міської ради, поминальне Богослужіння розпочнеться о 9.30 у каплиці всіх Святих українського народу біля Скнилівського літовища (вул. Авіаційна, 1). 

Очолить Богослужіння митрофорний протоієрей о. Ярослав Дуда, обласний декан (благочинний) Львівсько-Сокальської єпархії. Співслужитимуть митрофорний протоієрей о. Ярослав Хомин, який закладав камінь каплиці всіх Святих українського народу відразу після трагедії, та ієрей Василій Горгут, який опікується родинами загиблих під час авіашоу.

Відео дня

«Потрібно найперше віддати данину пам’яті загиблим, помолитися за тих, хто відійшов внаслідок цієї катастрофи, а це 77 невинно убієнних. Але важлива також молитовна підтримка тих, хто залишився після трагедії, втратив рідних та близьких», - наголосив о. Василь Горгут. 

Після завершення Божественної Літургії відбудеться парастас. А потім рідні та близькі загиблих вирушать ходою до пам`ятного знаку встановленому на летовищі на місці трагедії. О 12.45, у час падіння літака, там розпочнеться відбудеться поминальна Літія.

Довідка УНІАН. Трагедія сталася 27 липня 2002 року на Скнилівському аеродромі під час демонстрації фігури вищого пілотажу, коли раптово літак Су-27 спікірував на людей. В результаті авіакатастрофи загинуло 77 людей, зокрема 28 неповнолітніх, постраждало понад 300 людей. Падіння винищувача у натовп мирних людей у Львові було визнано однією з наймасштабніших світових катастроф за час проведення авіаційних шоу.