Режисер Рідлі Скотт, в скарбничці якого картини «Чужий», «Гладіатор» і «Прометей», займеться екранізацією біблійної історії про царя Давида. Сюжет тримають у секреті, але, ймовірно, новий фільм буде розповідати про життя Давида після поєдинку з Голіафом, повідомляє Variety. Кіновиробництво візьмуть на себе студія 20th Century Fox і компанія Chernin Entertainment.

Сценарій стрічки напише Джонатан Строукс, найбільш відомою роботою якого є драма «Грінго», що вийшла в 2012 році. Терміни початку і завершення зйомок, а також дата релізу поки невідомі.

Не уточнюється також, чи займе Скотт режисерське крісло або виступить тільки в якості продюсера. Зараз він працює одразу над трьома фільмами: сіквелом «Прометея», «Марсіанином» і картиною про футбол, тому якщо 20th Century Fox запропонує постановку «Давида» самому Скотту, то зйомки доведеться відкласти на деякий час.

Відео дня

Голлівуд в останні кілька років проявляє великий інтерес до біблійних історій, роблячи на їх основі великобюджетні блокбастери. Приміром, фільм «Ной» Даррена Аронофскі, випущений в 2014 році, зібрав у світовому прокаті більше 350 мільйонів доларів. Рідлі Скотт готує до виходу ще один біблійний фільм про Мойсея «Результат: Боги і королі», який повинен з'явитися на великому екрані 20 грудня 2014 року. Роль Мойсея виконає Крістіан Бейл.

Історія царя Давида кілька разів екранізувалась. У 1985 році вийшла однойменна повнометражна картина Брюса Бересфорда. В 1997 і 2012 роках біблійний персонаж ставав героєм серіалів, а в 2005 році - анімаційного фільму.

"Седмиця"