Давні образи, ікони, живопис Віктора Васнєцова і Миколи Реріха представлять 11 липня в Сергієвому Посаді на виставці "І свічка не згасла", присвяченій 700-річчю від дня народження преподобного Сергія Радонезького.

Експозиція вперше об'єднує твори XV - початку XXI століть, присвячені преподобному. На виставці представлені ікони, вишиті шовком, золотими і срібними нитками, книги, документи, макети-реконструкції, археологічні пам'ятники, живопис, графіка, твори відомих художників центрів народних промислів.

Серед унікальних експонатів - один з найдавніших образів Святої Трійці початку XV століття, ікони, написані келарем Євстафієм Головкіним в XVI столітті на дошці від гробу преподобного, рідкісний иконостасный комплекс середини XVI століття з Троїцької церкви Свіяжська, живописні твори Віктора Васнєцова, Михайла Нестерова, Миколи Реріха. Основу виставки складуть експонати Сергієво-Посадського музею-заповідника.

Відео дня

Крім цього, тут будуть представлені твори зі збірок музею-заповідника "Абрамцево", Державного музею історії релігії, Центрального музею давньоруської культури і мистецтва ім. Андрія Рубльова, Міжнародного центру Реріхів та інших.

У Сергієвому Посаді основні ювілейні заходи заплановані на 16-18 липня. Очікується, що їх відвідають понад 100 тис. осіб. В'їзд у місто для автотранспорту буде закритий з 15 по 20 липня.

Седмиця