1

Управління внутрішньої політики Львівської міськради відкрило сайт «Духовна велич Львова», який має продемонструвати різнобарвне та насичене життя релігійного Львова. Представляючи його сьогодні на прес-конференції в мерії, начальник управління Андрій Шевців зазначив, що проект є міжконфесійним.

За словами редактора сайту Євгена Бойка, все почалося зі сторінки на Фейсбуці, де виставлялися повідомлення про релігійні події у Львові. А коли увага до неї значно зросла, вирішили створити окремий сайт.

Сайт складається з трьох блоків: довідкового (про існуючі конфесії, контакти храмів тощо), інформаційного (новини та анонси) і аналітичного (інтерв'ю, статті, дискусії).

Відео дня

На сайті планують розповідати про життя святих, львівську сакральну спадщину, робити огляди фільмів. Вже зараз на сайті активно оновлюються блоги.

Над сайтом працюють молоді журналісти, випускники ЛНУ ім. І.Франка та УКУ, семінаристи. До співпраці залучені прес-служби різних Церков.

Оцінюючи перспективи цього проекту, директор Наукової бібліотеки ЛНУ Василь Кметь сказав, що він має представити дійсно неповторну львівську спадщину міжконфесійного діалогу. Науковець навів приклад образу Львівської Богородиці, який історично об’єднав римо-і греко-католиків, вірмен і православних. Коментуючи це, один з натхненників сайту о. Павло Дроздяк, керівник прес-служби Львівської архиєпархії УГКЦ, сказав, що це є приклад «єдності у різноманітності».

Керівник прес-служби Львівської єпархії УПЦ КП Лука Карп’юк звернув увагу, що перевагою таких сайтів є можливість у невеликій тематичній ніші заглибитися і якісно висвітлювати релігійну палітру Львова.

РіСУ