У Харкові покладанням квітів до Меморіалу слави вшанували пам`ять загиблих у роки Великої Вітчизняної війни.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, в церемонії покладання взяли участь ветерани війни, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, представники громадських організацій.

Пройшовши ходою від центрального входу на Меморіал до Вічного вогню, колона поклала вінки і квіти до монумента Батьківщини-Матері. Полеглих у роки війни вшанували хвилиною мовчання. 

Відео дня

По завершенні покладання квітів на Меморіалі, біля пам`ятного Хреста, митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій разом зі священнослужителями Харкова провели жалобну панахиду за загиблими.

Довідка УНІАН. Харків - єдине в Україні місто, на території якого в роки війни проходили три оперативно-стратегічні операції за участю військ трьох фронтів і десяти армій. Активну участь в боях брали понад 400 тисяч мешканців області. 270 тисяч з них були удостоєні бойових нагород. 252 харків`янина стали Героями Радянського Союзу.

Харків в результаті війни виявився одним з найбільш зруйнованих міст в Європі. Були знищені десятки пам`яток архітектури, вивезені до Німеччини численні художні цінності, зокрема картини і гравюри Рубенса, Веласкеса, Дюрера, Ван Дейка з художнього музею.