1

Глава Місіонерської комісії при Єпархіальній раді Москви ієромонах Димитрій (Першин) запропонував пролонгувати трудовим мігрантам з України право тимчасового перебування на території Росії.

Про це ієромонах Дмитро (Першин) заявив на круглому столі в Громадській палаті РФ, - повідомляє.

«Які би складні проблеми не доводилося вирішувати державі, абсолютно неприпустимо погрожувати, залякувати і разлюднювати людей іншої нації, мови або культури, втоптуючи їх в образ ворога», - сказав глава Місіонерської комісії.

Відео дня

За законом, який набув чинності 1 січня 2014 року, громадяни України, в'їжджаючи до Росії без візи, можуть безперервно перебувати і працювати на її території протягом 90 днів, і найближчим часом сотні тисяч людей змушені виїхати в зону невизначеності, що загрожує для них досить серйозними ризиками».

«В ситуації, коли ми бачимо, що в ряді країн людей піддають дискримінації, а нерідко і терору, лише тому, що когось не влаштовують їхні погляди, мова чи культурна ідентичність, Росія покликана показати світові справжню турботу про всіх, хто в ній працює і живе, і насамперед, - допомогти нашим братам з України, які перебувають у статусі тимчасового перебування в Росії», - додав ієромонах Дмитро (Першин).

"Правмир"