У Москві, в Залі церковних соборів Храму Христа Спасителя, 19 червня відбудеться відкриття Днів преподобного Сергія Радонезького «Великий духовний шлях», повідомляє прес-служба Міністерства культури РФ.

На концерті прозвучать сербські, візантійські і руські церковні піснеспіви у виконанні співачки Дівни Любоєвич і хору «Мелоді» (Сербія), а також твори лауреатів II Міжнародного конкурсу композиторів духовної музики «Роман Солодкоспівець».

Дні преподобного Сергія Радонезького також будуть проходити у Свято-Троїцькій Сергієвій лаврі, Ростові Великому (святковий чоловічий хор московського Данилова монастиря виступить в ростовському кремлі) і Переславлі-Залеському.

Відео дня

Завершить ювілейний проект симпозіум в Міністерстві культури РФ, в рамках якого пройдуть просвітницькі лекції, концерт давньоруських співів по рукописах XVII століття у виконанні чоловічого хору «Давньоруський розспів», майстер-класи Дівни Любоєвич та мультиінструменталіста Сергія Старостіна, а також презентація Міжнародного хорового фестивалю «Академія православної музики».

«Православна освіта»