Фото: kiev.web-industry.com.ua

24 і 25 травня у Києві проходитимуть «Дні дзвонів на Співочому полі». 

Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації, захід організовано КО «Київзеленбуд» за підтримки КМДА. Початок виступів о 12:00, 15:00 та 18:00.

«Один із 15-ти існуючих у світі мобільний карильйон, що складається з 50-ти дзвонів і спеціального механізму, буде встановлений на сцені Співочого поля», - говориться в повідомленні.

Відео дня

Також зазначається, що «карильйон – дійсно унікальний музичний інструмент». «Його дзвони закріплені нерухомо і налаштовані по хроматичному ряду в діапазоні від двох до шести октав. У них вдаряють підвішені з середині язики, з’єднані за допомогою дротяної трансмісії з клавіатурою, з якою і здійснюється управління дзвонами. Найбільший дзвін в мобільному карильйоні важить 280 кг, маленькі – 4,5 кг. Загальна вага всіх 50-ти дзвонів – дві з половиною тонни», - повідомили у прес-службі. 

У КМДА зауважили, що багатоголосий музичний інструмент дозволить відтворити яскраву палітру церковних дзвонів – від традиційних православних передзвонів до класичної музики і сучасних творів.