Великодні свята у Львові: фестиваль писанок, ярмарок і акція “вдвічі більше Львова” (фоторепортаж)
Великодні свята у Львові: фестиваль писанок, ярмарок і акція “вдвічі більше Львова” (фоторепортаж)

Великодні свята у Львові: фестиваль писанок, ярмарок і акція “вдвічі більше Львова” (фоторепортаж)

01:46, 16.04.2014
2 хв.

У Львові відкрився п’ятий Великодній ярмарок. На проспекті Свободи працюють понад сто дерев’яних будиночків.

Відео дня

Як повідомили у прес-службі Львівської міської ради, цього року ярмарок складається з трьох секторів: сувенірний, гастрономічний і "Великодня майстерня".

У "Великодній майстерні" проходять безкоштовні майстер-класи з писанкарства, гончарства, ковальства, гутництва, кераміки, лялькарства, вишивки, ткацтва, соломо- і травоплетіння, малярства від майстрів з різних міст України.

Вже традиційно перед Великоднем у Львові відбувається Фестиваль писанок. У рамках фестивалю на площі Ринок презентовано «Галерею мистецьких писанок», яка працюватиме до 21 квітня. Експозицію склали понад півсотні мистецьких півметрових писанок, що створені спеціально до фестивалю.

З 13 квітня музей народної архітектури та побуту розпочав фестиваль «Великдень в Гаю», на якому усіх охочих вчать малювати писанки, робити великодні пташки та коники, а також знайомлять із мистецтвом виготовлення, розповідають про орнаменти та значення великодніх символів.

У Музеї народної архітектури та побуту "Шевченківський гай" щорічно відбуваються великодні забави. У "Шевченківському гаю" основні заходи пройдуть 20-21 квітня. Там водитимуть гаївки, частуватимуть пасками. На відвідувачів фестивалю чекатимуть майстер-класи з писанкарства та традиційні великодні забави. Серед них - "Кривий танець" - безперервний танець, що тягнеться центральною алеєю музею; конкурс "Писанка для милого", Майстерня автентичного танцю, атракціон "Гойдалки".

На Співочому полі готують концерти фольклорних танцювальних  ансамблів, виступлять гурт «Коралі» та Оксана Муха з Проектом Івасюк.

23 квітня у Львові відбудеться Свято гаївки - біля церкви Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові, біля церкви Єлизавети та Ольги, Климентія, храму Володимира та Ольги у Франківському районі та біля церкви Вознесіння у Залізничному районі.

Також на гостей міста чекає акція «Вдвічі більше Львова» - з 19 до 22 квітня та 26 і 27 квітня. Участь в проекті беруть готелі, хостели, апартаменти, заклади харчування. У готельній сфері, гості, за умов бронювання 2 діб, отримають ще 2 дні безкоштовного проживання в готелі, щоб всі бажаючі змогли зустріти Великдень у Львові.

Анастасія Горобець, “УНІАН-Релігі”.

Фото УНІАН

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся