У Львові в рамках фестивалю писанок, який минулими вихідними проходив у львівській Cвічковій мануфактурі, кримськотатарська художниця Азіза Карімова розмалювала півметрову писанку.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Львівської міської ради, в орнаментах писанки кримськотатарська майстриня заклала побажання благополуччя, достатку, розквіту та єдності родини, побажання продовження роду.

Сьогодні, 15 квітня, цю писанку розмістили у «Галереї мистецьких писанок», що на площі Музейній біля Домініканського собору у Львові.

Відео дня

Художниця назвала свою роботу «Егрідал», що в перекладі на українську означає «зігнута гілка». Орнаменти на писанці символізують родину.

«Ось троянда - це мати, тюльпан - батько, а маленький тюльпан - це син, мигдаль - донька. Зобразила ці орнаменти на ніжно-блакитному фоні - символ мирного неба. А ще колір нашого кримськотатарського та українського прапорів. Хочу, щоб кожна родина жила під мирним небом», - зазначила Карімова.

Кримська гостя завітала до Львова спеціально на IV Фестиваль писанок і зізнається, що тут їй дуже подобається.

«Львів’яни хороші люди і за час відвідин Львова мені не вдалось зустріти жодного «бандерівця». Я дуже рада, що мене запросили на Фестиваль писанок, вперше я розмальовувала писанку. Це дуже гарна традиція», - додала Карімова.

Сьогодні на площі Музейній у Львові відкрили «Галерею мистецьких писанок», яка містить більше півсотні мистецьких півметрових та метрових авторських писанок.

Головною сенсацією Галереї стала трьохметрова ткана писанка. Учні та викладачі Дитячої школи народних мистецтв з восьми окремих фрагментів створили справжній шедевр. Долучилися і небайдужі до мистецтва львів`янки. Милуватись цими мистецькими творами львів’яни та гості міста зможуть до 21 квітня.