У рамках Великодніх свят у Києві 17 квітня - 5 травня відбудеться театралізовано-мисецький захід “Фестиваль писанок”.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міськдержадміністрації, про це під час розширеного засідання колегії КМДА сказала директор Департаменту культури Світлана Зоріна.

Відео дня

Захід буде організовано на території Національного заповідника «Софія Київська». Тут будуть представлені писанки з регіонів України, пройдуть конкурси писанкарства. У відкритті заходу планується участь духовних хорових колективів релігійних організацій столиці. Фестиваль ініційований громадською організацією «Столичні ініціативи».

За інформацією Зоріної, у Києві з нагоди Великодніх свят передбачена низка інших культурно-мистецьких заходів і духовно-просвітницьких заходів. 

Зокрема релігійною громадою Римо-католицької церкви Святого Олександра буде організовано духовні піснеспіви у парку Тараса Шевченка. 

Українська греко-католицька церква планує провести на Софійській площі традиційні гаївки, у яких візьмуть участь духовні хорові колективи, катехитичні школи, молодіжні організації.

Проведення тематичних святкових заходів ще обговорюється з релігійними організаціями. 

Зоріна зауважила, що в усіх районах Києва християнські організації спільно з райдержадміністраціями організовують святкові заходи. Проводитимуться тематичні зустрічі з дітьми із малозабезпечених сімей.