У Сумах 6-27 квітня пройде фестиваль органної та камерної музики Organum-2014.

Як повідомив кореспонденту УНІАН організатор фестивалю Орест Коваль, концерти проходитимуть у католицькому храмі й Сумській обласній філармонії.

За інформацією Коваля, стартує фестиваль у неділю, 6 квітня, виступами в католицькому храмі двох талановитих музикантів із Білгорода Тимура Халіулліна (клавесин) й Олега Шейна (віолончель).

Відео дня

У неділю, 13 квітня, сумчани зможуть почути в костьолі музику у виконанні киянина Едуарда Драча, який грає на кобзі, лірі та гітарі. Він представить українські гумористичні й авторські пісні. Останні виконані в кобзарській традиції, деякі з них були написані на поезію українських поетів.

Наступний концерт у рамках фестивалю відбудеться в Сумській обласній філармонії 21 квітня: на сцену вийде музикант з Ізраїлю Борис Зобін, який грає на фортепіано. Для сумчан він виконає твори Людвіга ван Бетховена, Франца Шуберта, Петра Чайковського та інших композиторів.

Також у філармонії 23 квітня виступить киянка Олена Карпенко (вокал, поезія, фортепіано).

У католицькому храмі 26 квітня гратимуть українські музиканти: львів`янка Лідія Футорська (скрипка) і рівненчанин Сергій Хоровець (кнопковий акордеон).

У цьому ж храмі в завершальний день фестивалю, 27 квітня, заплановано виступ харків`ян Наталії Полікарпової (вокал) і Станіслава Калініна (фортепіано).

«Два концерти - 21 і 23 квітня - будуть благодійними, зібрані кошти буде направлено для допомоги постраждалим і сім`ям загиблих у недавніх протистояннях в Україні», – зазначив Коваль.