На Майдані Незалежності в рамках жалобного віче представники різних конфесій відслужили панахиду за загиблими героями Небесної сотні.

Як передає кореспондент УНІАН, священики закликали учасників віче молитися за героїв, які загинули в Києві, у цей символічний сороковий день після трагічних подій. Крім того, вони закликали людей молитися за збереження територіальної цілісності України та за зміцнення українського війська.

Відео дня

Перед чим у своїх виступах священнослужителі згадували про анексію Криму та подякували українським військовослужбовцям.

У жалобній панахиді взяли участь секретар синоду єпископів Української Греко-католицької церкви владика Богдан Дзюрах; єпископ Вишгородський і Подільський, вікарій Київської єпархії УАПЦ Володимир (Черпак); Київський і Житомирський дієцезій Римо-католицької церкви владика Петро Мельничук; канцлер Києво-Житомирської дієцезії Римо-католицької церкви отець Віталій Безшкурий; проректор Київської духовної академії Української православної церкви (Київський патріархат) отець Олександр Трофимлюк, речник Української православної церкви (Московський патріархат) протоієрей Георгій Коваленко, духовенство і семінаристи.