З нагоди відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка з 27 лютого до 28 березня у столичних музеях триватиме виставковий проект «Від Подолу до Золотих воріт».

Як повідомили УНІАН в прес-службі Київської міської держадміністрації, проект складатиметься з мистецьких творів, присвячених великому Кобзареві. 

Поряд з роботами видатних митців будуть представлені кращі роботи студентів Київської дитячої Академії мистецтв.

Відео дня

Низка мистецьких заходів відбуватимуться на трьох виставкових майданчиках.

Музей гетьманства запрошує на виставку екслібрисів художника Бориса Романова, з 27 лютого до 14 березня. Відкриття 27 лютого о 16:00 за адресою: вул. Спаська, 16-Б.

У Музеї-майстерні Івана Кавалерідзе з 1 до 16 березня відбудеться виставка живопису, графіки та скульптури українських митців, зокрема, Кавалерідзе, Миколи Сліпченка, Олександра Бородая та інших. Відкриття відбудеться 1 березня о 14:30 за адресою: Андріївський узвіз, 21.

З 4 до 28 березня у Музеї історії міста Києва відбудеться виставка художніх творів таких митців, як Василь Гурін, Валерій Франчук та інших. Відкриття відбудеться 4 березня о 17:00 за адресою: вул. Б. Хмельницького,7.

Організаторами виставкового проекту «Від Подолу до Золотих воріт» виступив Музей-майстерня Кавалерідзе спільно з Музеєм гетьманства та Музеєм історії міста Києва.