Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет разом з главою Української Греко-католицької (УГКЦ) Святославом (Шевчуком) звершили молебень за Україну на площі перед пам`ятником Тарасу Шевченку у Вашингтоні.

Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України (РІСУ).

За богослужінням молилися віряни з усіх куточків Сполучених Штатів Америки, які прибули до столиці в рамках святкування українських днів у Вашингтоні.

Відео дня

Також зазначається, що якщо раніше пам’ятник Шевченку у Вашингтоні служив для українців символом боротьби за незалежність історичної Батьківщини, то тепер слугує місцем, навколо якого гуртується українська громада, і місцем, куди приходить ледве не кожен українець, який відвідує столицю Сполучених Штатів.

Після молебну Патріарх Філарет прочитав молитву за Україну. Після богослужіння усі присутні проспівали державний і духовний гімни України.

Глава УГКЦ Святослав та Патріарх УПЦ (КП) Філарет прибули у Вашингтон, щоб взяти участь у щорічному “молитовному сніданку” разом з президентом США Бараком Обамою. Обидва патріархи вже мали зустріч з американськими конгресменами, на яких зокрема розмовляли про ситуацію в Україні.