Керівник відділу Луганської єпархії із взаємодії з правоохоронними органами протоієрей Володимир Чесноков виступив із заявою, в якій засудив глузування журналістів громадської організації "Дорожній контроль Луганськ" над міліцією та священиком.

Приводом для заяви став репортаж про освячення луганським священиком автомобілів Державтоінспекції та благословення її співробітників на несення служби, в якому журналісти «Дорожнього контролю» написали: «Метою заходу було не викриття «перевертнів у погонах» серед співробітників ДАІ, а освячення правоохоронців, їх службового транспорту і вигнання з міліціонерів нечистої сили» (орфографія збережена - Ред.). Розміщене в інтернеті відео освячення «Дорожній контроль» назвав «Вигнанням диявола з ДАІвців».

Відео дня

«Ці люди, не маючи в душі нічого святого, вирішили таким чином заробити собі славу, але прорахувалися - слава виявилася гіркою» , - цитує протоієрея Володимира Чеснокова видання «Коментарі Луганськ».

Керівник єпархіального відділу зазначає, що враховуючи ситуацію в країні, «ми розуміємо, що ще через багато чого доведеться пройти як Церкві, так і тим хто стоїть на захисті правопорядку».

«Найпростіше кричати, які ми правильні, а потім за рогом творити беззаконня і розпусту. Тільки коли щось трапляється, ми відразу згадуємо про співробітників міліції», - пише священик.

Керівник відділу Луганської єпархії із взаємодії з правоохоронними органами зазначає, що «не хотів образити всіх журналістів і громадських діячів, а тільки постарався дати шанс задуматися і закликати до совісті тих, хто шукає славу, засуджуючи інших».

«Хотів звернутися ще раз до тих, хто в написанні цієї статті брав участь: станьте добрішими, доведіть прикладом свого життя, що ви з Богом і народом, і тоді ваші праці будуть оцінені, а поки ваші діяння тільки, як кажуть у народі, «сміх і гріх», - додає священик.

«Дорожній контроль» - всеукраїнський громадський проект і однойменна газета з захисту прав водіїв від протиправних дій співробітників міліції. Учасники проекту використовують відеофіксацію порушень співробітників міліції з подальшим її оприлюдненням в інтернеті.

Рravmir