Симфонію «Дари волхвів», присвячену першій появі християнської реліквії в Росії, написав петербурзький композитор-імпровізатор Юрій Касьяник. Твір вперше прозвучав 14 січня в його салоні «Вторники» як музичне вітання святині, встановленої в Казанському храмі Новодівичого монастиря в Санкт-Петербурзі.

Симфонія для великого симфонічного оркестру складається з трьох частин - «Ладан», «Золото» і «Мірра» і триває більше 50 хвилин. Як розповів ИТАР-ТАСС композитор, ідея твору народилася у нього «цілком спонтанно».

Тематично «Дари волхвів» примикають до іншої симфонії Касьяника на біблійний сюжет - «Неопалима купина» (2013). Це твір в шести частинах композитор присвятив 300-річчю Олександро-Невської лаври. Касьяник згадує, як у дитинстві на нього справили величезне враження ці біблійні історії.

Відео дня

Доступ до Дарів волхвів відкрився 14 січня в другій половині дня у Воскресенському Новодівочому монастирі.

Межі Греції святиня покинула вперше за 500 років. У північній столиці Дари волхвів пробудуть до 17 січня. Потім святиню доставлять в Будинок милосердя в Мінську (18-24 січня) та Києво-Печерську лавру (25-30 січня).