На території гірськолижного курорту «Буковель» (Івано-Франківська область) на свято Водохреща 19 січня відбудеться міжнародний фестиваль ”моржів”.

Про це УНІАН повідомили у дирекції курорту.
«Головне в наш час не втратити давні християнські традиції. Окрім того, купатися цілий рік, а не лише на Водохреща корисно для здоров’я», – наголошує директор туристичного комплексу «Буковель» Олександр Шевченко, який сам купається і іншим радить.
Розпочнеться святкування в Буковелі зі святкового Богослужіння та освячення води. У програмі фестивалю урочисте відкриття, купання ”моржів”, концертна програма, а також відзначення учасників дипломами та сувенірами.

Гостей Фестивалю пригощатимуть козацьким кулішем. Також на відпочиваючих чекає культурно-розважальна програма за участі «Гуцульського ансамблю пісні і танцю» Івано-Франківської обласної філармонії.
Збір учасників 19 січня о 14.00 біля центрального буковельського озера.
Довідка УНІАН. Фестиваль ”моржів” вперше відбувся у ТК «Буковель» у 2008 році. Мета фестивалю – збереження давніх християнських традицій, пропаганда здорового способу життя серед молоді. Лейтмотивом свята є пірнання у крижану воду.

Відео дня