До недавніх актів вандалізму стосовно севастопольських історичних пам`яток не причетні жителі міста, вважає виконуючий обов`язки голови міськдержадміністрації Севастополя Федір Рубанов.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Севастопольської МДА, про це Рубанов заявив сьогодні на апаратній нараді в СМДА.
За його словами, вранці 13 січня він на нараді з представниками силових структур поставив завдання знайти тих, хто оскверняє пам`ятники й покарати за законом.

«За останній час це вже третій випадок, коли вандали оскверняють наші пам`ятники. Спочатку - обеліск «Багнет і Вітрило», потім - Меморіал захисникам Севастополя в роки другої оборони, тепер - пам`ятник Казарському. Я ніколи не зрозумію дії людей, які поводяться подібним чином. Одне можу сказати, що це не севастопольці, тому що севастопольці завжди були справжніми патріотами, люблять своє місто й пишаються його славним минулим», - сказав Рубанов.

Відео дня

Він додав: «Ми обов`язково покажемо цих вандалів усьому місту. Впевнений, що вони понесуть заслужене покарання».
Як повідомляв УНІАН, у ніч із 10 на 11 січня в Севастополі невідомі на пам`ятнику «Казарському» фарбою зробили напис лайливого характеру. Цей факт зареєстровано в Ленінському РВ УМВС України в м. Севастополі. Проводяться оперативно-розшукові заходи щодо встановлення й затримання осіб, причетних до скоєння кримінального злочину.

Довідка УНІАН. Пам`ятник Казарському є першим пам`ятником Севастополя, його заклали за наказом адмірала Михайла Лазарева в 1834 році, а відкрили у 1839 році. Пам`ятник Казарському внесено до реєстру пам`яток історії України.