У 2013 році посилилися переслідування християн: про це свідчить статистика служби Portes Ouvertes France, що виявила 50 країн, де християни страждають найбільше.

На прес-конференції в Парижі директор цієї неурядової організації Мішель Вартон уточнив, що під переслідуваннями мається на увазі не тільки фізичне насильство, а й будь-який тиск, заборони і дискримінація, пов`язані з віросповіданням, повідомляє Радіо Ватикану.

У 2013 році гоніння на християн посилилися в Африці, особливо в районі Сахеля, встановилася своєрідна «християнська зима» - саме в країнах, які пережили так звану арабську весну.

Відео дня

Уже в 12-й раз Північна Корея зберігає першість в ряду держав, в яких християн переслідують найбільше; на другому місці - Сомалі, де християн переслідують мусульманські клани.

Не кращі обставини в Сирії та Єгипті. Сирія піднялася з одинадцятого на третє місце, причому саме їй належить сумна першості з убивств християн: у Сирії за останній рік загинуло більше християн, ніж у Нігерії.

У Єгипті християни найбільше зазнають насильства, стаючи жертвами ісламського екстремізму.

Посилення гонінь у 2013 році характерно насамперед для тих країн, де ослаблена централізована влада: крім Сомалі і Сирії, це Ірак, Афганістан, Пакистан, Ємен і Центральноафриканська Республіка.

Християни піддаються різним формам тиску також на Мальдівах, в Саудівській Аравії, в Ірані, Лівії, Узбекистані та Катарі.