Нове дослідження довело, що люди відчувають різні емоції в певних частинах тіла.
Команда вчених з Університету Аалто у Фінляндії провела експеримент на 701 учаснику, яким демонстрували емоційні відео, фотографії різних виразів обличчя, історії і фільми, які викликають певні емоції.

Потім їх попросили використовувати силуети людини, згенеровані на комп`ютері, щоб позначити, де саме в тілі вони відчували той чи інший стимул, додаючи холодні або гарячі кольори.

Відео дня

"Ми часто думаємо що емоції - це те, що відбувається лише в розумі, але є безліч доказів того, що це відбувається і в нашому тілі", - пояснив автор дослідження Лаурі Нумменмаа  Lauri Nummenmaa) .

Вчені поєднали відповіді учасників, щоб скласти універсальні теплові карти широкого спектру емоцій.

Більшість основних емоцій викликало активність у верхній частині грудей, що, можливо, пов`язано із змінами в диханні і серцевому ритмі.

Відчуття у верхніх кінцівках нерозривно пов`язані зі емоціями зближення, як наприклад, злість і любов, а менша активність або тяжкість в кінцівках пов`язані з емоціями смутку і тривоги.

Теплові карти емоцій людмни. Теплі кольори показують місця де люди відчували збудження під час емоції , а холодні кольори - неактивні місця.
Зміни пов`язані з багатьма емоціями, а відчуття у горлі і животі з`являлися тільки коли люди відчували огиду.

У порівнянні з іншими емоціями, щастя викликало відчуття у всьому тілі.

infoniac.ru