В Одесі у рамках Народного різдвяного ярмарку відтворили частину стародавнього міста Віфлеєм. 

Як передає кореспондент УНІАН, ярмарок розпочався сьогодні у сквері ім. Гамова.
На ярмарку для дітей передбачені безкоштовне пригощання, розваги і подарунки.

Ярмарок розбито на сектори: царя Ірода, Марії і Йосипа, рибалок, пастухів тощо. Як пояснили в оргкомітеті ярмарку, кожну годину по «містечку» відправляються екскурсії, під час яких дітям розповідають історію Різдва. У заході беруть участь 120 волонтерів, одягнені у костюми стародавніх персонажів. У театральних сценках про Віфлеєм для дітей задіяно тварин. За словами організаторів, «до різдвяного дебюту підготували трьох коней, теля, 10 овець і ослика».

Відео дня

«Населений біблейськими персонажами Віфлеєм ми розмістили на 15 тис. кв. м. На його створення пішло 100 тюків соломи, картон, фанера, фарби, парча та інші матеріали. Костюми зшили з 216 метрів тканини. Народний різдвяний ярмарок – найбільший костюмований ярмарок просто неба», - розповіли в оргкомітеті.

Також у секторі «Українське село» жінки у національних костюмах навчають дітей і дорослих співати щедрівки і колядки, пригощають козацьким кулешем і гарячим чаєм, дітям ще дають солодощі. Крім того, 6 ряджених волонтерів (у костюмах Дідів морозів і в снігуроньок) кожній дитині вручають різдвяний приз.

«Дітям-сиротам, а також дітям з неповних і малозабезпечених сімей приготували великі подарунки. Їх приносили одесити і жителі області в рамках акції «Збери подарунок сироті». Вихованців інтернатів і дитячих будинків підвезуть на свято спеціальними автобусами», - пояснили організатори.

У числі розваг – мотузяний парк (під керівництвом інструкторів діти долають перешкоди в ігровому павутинні), майстер-класи з декупажу, квілингу, прикрашанні печива, плетіння браслетиків тощо. Також дітям (за їх бажанням) розмальовують щоки веселими картинками.