Різдво у Львові: фестиваль вертепів, крижаний Гонгазе і 365 ликів Богородиці
Різдво у Львові: фестиваль вертепів, крижаний Гонгазе і 365 ликів Богородиці

Різдво у Львові: фестиваль вертепів, крижаний Гонгазе і 365 ликів Богородиці

21:09, 03.01.2014
4 хв.

Різдвяний ярмарок. Льодові скульптури. Образи Богородиці, намальовані на ґонтах із церкви св. Юрія у Дрогобичі. Вулична вистава «Різдвяна феєрія». ФОТОРЕПОРТАЖ.

РІЗДВЯНИЙ ЯРМАРОК

П`ятий, ювілейний ярмарок у Львові – найбільший за усі роки. Різдвяний ярмарок у Львові організовують за зразком тих, що відбуваються у Кракові, Празі, Відні. 

Відео дня

Різдвяний ярмарок у Львові, в четвер, 2 січня

Для львів`ян і гостей міста це вже традиційне місце різдвяних святкувань. Тут можна розважитись, посмакувати стравами національних кухонь, придбати подарунки.

 

Різдвяний вертеп

7 січня Різдвяний Ярмарок запросить на Фестиваль вертепів, а 8 січня на ярмарку відбудеться другий день фестивалю «Спалах різдвяної зірки». 

Родзинкою цьогорічних святкувань на Різдвяному Ярмарку стане хоровий флеш-моб «Львів колядує», - повідомили у прес-службі Львівської міськради.

На проспекті Свободи та площі Ринок - понад 140 дерев`яних будиночків.

На Різдво, 7 січня, на сцені Різдвяного Ярмарку на площі біля Оперного театру о 14.00 год розпочнеться дводенний Фестиваль вертепів. 

Актори в костюмах ангела та біса на Різдвяному ярмарку у Львові, в четвер, 2 січня

У цей же день о 18.00 год представники молодіжної організації «ПЛАСТ» проведуть традиційну різдвяну акцію «Пластова свічечка». 

А увечері, 7 та 8 січня, Різдвяний Ярмарок запросить усіх охочих на етновечірку просто неба з виступами музичних гуртів, різноманітними конкурсами та народними забавами.

Новорічна ялинка у Львові

Особливою подією святкової програми стане хоровий флеш-моб «Львів колядує». Різдвяний Ярмарок запрошує заколядувати та привітати місто та усю Україну з Різдвом Христовим. Ця творча акція відбудеться 8 січня о 17.00 год на сцені Різдвяного Ярмарку біля Оперного театру.

У будні дні ярмарок працює з 12 до 22 години, а у вихідні із 11 до 23 години. Минулого року львівський Різдвяний Ярмарок відвідало понад 1 млн гостей. Найбільше гостей завітало зі Східної України, Росії, Білорусії, також з Польщі та Німеччини.

У ЛЬВОВІ ВІДКРИВСЯ БУДИНОК ЛЬОДОВИХ СКУЛЬПТУР

За декілька годин до Нового року у Львові відкрили виставку льодових фігур «Душа України». Її розташовано у спеціальному куполі в центрі міста – на проспекті Свободи.

Митці присвятили свої витвори видатним українцям, «які прославили націю». Будинок льодових скульптур працюватиме до середини березня, щодня, з 10.00 до 22.00.

Будинок льодових скульптур у Львові, в четвер, 2 січня 

Фігури виготовляли скульптори з Запоріжжя, Хмельницького, Донецька та інших міст. Для виставки використали майже 200 кубометрів льоду.

Дитина розглядає льодові скульптури

Виставка працюватиме у рамках різдвяного ярмарку. Публіці буде представлено 13 льодових скульптур. З середини січня уже всі роботи будуть повністю готові для огляду й підсвічені вогнями.

ВИСТАВКА ЛЕВА СКОПА «МОЛИТВА» 

У галереї мистецького об’єднання «Дзиґа» представили проект «Молитва». Це виставка-продаж ікон реставратора, мистецтвознавця, художника і викладача кафедри сакрального мистецтва Львівської національної академії мистецтв Лева Скопа, організована автором і благодійним фондом «Крила надії», який опікується важко хворими дітьми.

Виставка-продаж ікон художника Лева Скопа «Молитва» у Львові

На продаж виставлено 365 ликів Богородиці, намальованих на ґонтах із церкви Святого Юрія у Дрогобичі, що внесена до Списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Вхід вільний, виставка триватиме до 24 січня. Кошти з реалізації ікон підуть на лікування дітей, хворих на муковісцидоз (генетичне захворювання).

ВУЛИЧНА ВИСТАВА «РІЗДВЯНА ФЕЄРІЯ»

8 січня на Площі Ринок перед входом у Ратушу о 17.00 відбудеться безкоштовна вулична вистава «Різдвяна феєрія» від театру «Воскресіння». 29 грудня театр «Воскресіння» вже показував таку виставу біля головної ялинки міста.
 

Актори театру «Воскресіння» під час вуличної вистави «Різдвяна феєрія» у Львові, 29 грудня 

Вогняні та піротехнічні ефекти

Історія Різдвяної феєрії має в своїй основі елементи різдвяного вертепу.

Актори використовують 12 чотириметрових масок.

Маски символізують образи Божої Матері, ангелів, Йосифа та Марії, царя Ірода та ін.

РІЗДВЯНА ВИСТАВКА У ЛЬВОВІ

Різдвяна виставка у Львові

Анна Хрустальова, "УНІАН-Релігії"

Фото УНІАН

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся