У зв’язку зі святкуванням 1025-річчя Хрещення Київської Русі у ці вихідні, 27-28 липня, в центрі столиці буде обмежено рух автотранспорту, повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації.
Так, за інформацією столичної Державтоінспекції, у суботу з 10:00 до 22:00 перекриють для проїзду автомобілів вулицю Хрещатик від вулиці Богдана Хмельницького до Інститутської. У неділю на цій ділянці рух буде обмежено з 8:00 до 22:00.
Разом із тим, у суботу для зручності паломників також тимчасово перекриють вулицю Трьохсвятительську, від Європейської до Михайлівської площі, вулицю Лаврську, від площі Слави до вулиці Цитадельної, та вулицю Грушевського - від вулиці Шовковичної до Кріпосного провулка.
Крім того, паломникам, які прибудуть автобусами на святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі, працівники Державтоінспекції пропонують скористатися паркувальними майданчиками біля станцій метро. Зокрема, такі майданчики облаштовані поблизу станцій метро «Червоний хутір», «Бориспільська», «Лісова» (у двох напрямках), «Житомирська», «Академмістечко», «Васильківська» та «Виставковий центр».
У разі виникнення інших змін у русі автотранспорту вихідними водії будуть поінформовані додатково.