Вийшла книга протоієрея Андрія Ткачова «Країна чудес» і інші оповідання». Про це автор повідомляє на сайтіPravoslavie.ru

За словами автора, «Країна чудес» - це назва одного з оповідань, написаних давно і опублікованих на різних сайтах. Збірник цих оповідань представляє з себе абсолютно новий культурний продукт.

«Священик, який пише книги - у нас це велика рідкість, і це шкода, тому що в такій культурі, наприклад, як англійська, священик-письменник - це абсолютно органічне явище. У нас, наприклад, Павло Бородін був хіміком і за сумісництвом великим композитором. Припустимо, Олексій Хомяков був офіцером гвардії у відставці і разом з тим - великим богословом.
Багато речей поєднуються і в нашій культурі теж. Але ось священство і письменство поєднуються туго», - говорить священик.

Відео дня

Ось один абзац з цієї книги - з оповідання «Маленьке містечко на кордоні»:

«Розмови бували різні. Могли сперечатися на історичні теми, могли обговорювати тлумачення на священні тексти, розбирали богослужіння, роздумували про смерть. Приблизно через півгодини, коли чай вже охолов чи був випитий, торт з`їли, а від цукерок залишалися обгортки, батько Станіслав починав метушитися. Він зчищав залишки з обох блюдець в одне, збирав фантики, здував зі столу крихти, підсував посуд до краю столу, щоб офіціантці було легше прибирати. Він робив це, не перестаючи слухати співрозмовника, і вчасно відпускав репліки з приводу Вселенських Соборів, впливу балканізма на богослов`я, важливість Великого Посту та інше. Бувало, що захоплений бесідою гість говорив священикові що збирав блюдця: «Та киньте, отче - вона сама прибере!», І це був найголовніший момент в іспиті.

Розплатившись і вийшовши на вулицю, вони повільно йшли до вокзалу, і о. Станіслав говорив: «Рано вам хреститися. Ви людей не цінуєте і не помічаєте. Якщо похрестять - будете фарисеєм, а це погано - вони Бога вбили».

Протоієрей Андрій Ткачов - настоятель храму Преподобного Агапіта Печерського в Києві, відомий місіонер і проповідник.