Рязанське десантне училище для священнослужителів ПДВ організовує практичні заняття з експлуатації мобільного десантованого храму. Модуль-причіп планується скидати прямо з борту літака Іл-76.

Сам храм складається з двох частин: розкладний намет зі спеціальним церковним начинням яке не б`ється і причепа з модулем життєзабезпечення. Причіп планується викидати прямо на шасі автомобіля "Камаз". У модулі знаходиться дизель-генератор, а також приміщення з холодильником, кондиціонером і комплектом мультимедійної та звукопідсилюючої апаратури. Спуск апаратури здійснюється за допомогою парашута ПДВ, який використовують для перекидання військової техніки.
Заняття будуть проходити паралельно з десантними військами.

"Нам, священикам ПДВ, доводиться тримати марку спеціального роду. Десантники цілий рік не бувають у місцях постійної дислокації - ми з ними в полях, десантники на стрибках - ми з ними на борту літака, у них щільний графік і заняття - і ми намагаємося йти в унісон", - розповів головний священик ПДВ отець Михайло Васильєв.

Відео дня

Зараз на території військових містечок, що належать ПДВ, діють десять православних храмів, в яких служать вісім священиків. В Ульяновському з`єднанні ПДВ також функціонує молитовна кімната для військовослужбовців-мусульман.

Правда. РУ