У місті Трускавець на Гошевській горі, планують установити скульптуру Ісуса Христа. Це питання на своєму засіданні розглянув Виконавчий комітет Трускавецької міськради.

Своїм рішенням міськрада рекомендувала міськраді визначити територію під скульптуру, передбачити земельну ділянку.

Ініціатор встановлення фігури місцевий житель Ігор Кісак повідомив, що скульптура буде точною копією відомої в усьому світі фігури Христа в Ріо-де-Жанейро. Загальна висота скульптури буде 12 метрів: висота фігури Христа - дев`ять метрів, висота постаменту - три метри. Встановлена вона буде також на горі.

Відео дня

Зі слів ініціатора, цю ідею він виношував кілька років і за цей час заручався підтримкою Церкви й жителів Трускавця. Здалеку фігура буде нагадувати хрест. Кіcак проти того, щоб гроші на спорудження збирали із шухлядками по церквах, щоб потім ніхто не обвинуватив ініціаторів у шахрайстві.

"Усе буде прозоро. Буде відкрито рахунок, на який будуть надходити кошти. Нарешті, є фізичні особи, які готові профінансувати певні види робіт", - сказав він.

Також Кісак сподівається, що спорудження статуї Ісуса Христа буде не тільки трускавецьким проектом, але й проектом Львівської області, що теж долучиться до фінансування всіх робіт.

Нагадаємо, у березні 2012 влада Дніпродзержинська планувала влітку минулого року в історичному центрі міста на місці стадіону Вищого профучилища почати будівництва Соборної площі з новою будівлею єпархіального управління, а посеред якої буде встановлено скульптурну композицію "Голгофа".

РіСУ