У Криму в місті Ялта невідомі між святкуванням Різдва і Хрещення спиляли православний хрест на горі Хрестова над Ореандою, повідомив один з парафіян церкви Покрови Пресвятої Богородиці, пише Корреспондент.

"Ще 6 січня хрест був, я звернув на нього увагу, а вже 14 січня я йшов із храму і не побачив його. Піднявся на гору. Хрест був спиляний і притулений неподалік. Але зі стежки його вже не видно, не видно і з моря", - заявив Володимир Євдокимов.

Він зауважив, що хрест спиляли ножівкою, причому вночі, оскільки вдень такий вандалізм явно б помітили. Протоієрей і настоятель храму Микола Доненко наголосив, що "це спроба подолання християнської віри".

Відео дня

"Я не володію інформацією про ситуацію, ми можемо тільки шкодувати, що святиню зневажено і постараємося її відновити найближчим часом", - додав секретар Сімферопольської єпархії Олександр Якушечкін.

Варто відзначити, що на горі хрест був вперше встановлений ще 30 вересня 1837 року, на вершині гори поруч із хрестом був посаджений кущ лавра руками імператриці Олександри Федорівни разом з графом і графинею Воронцовими, і великою княжною Марією Миколаївною. У 1924 році влада спиляла хрест, а церква відновила його в 2008 році.

Як повідомлялося 14 листопада, невідомі зруйнували пам`ятний знак воїнам Української повстанської армії, встановлений в селі Яснища Бродівського району Львівської області.

РІСУ