Влада Севастополя хоче відродити славу древнього Херсонеса як центру паломництва християн. Про це після загальноміського Різдвяного хресного ходу, який пройшов у Севастополі, заявив перший заступник голови міської держадміністрації Сергій Савенков.

"У нас є всі можливості відродити традицію, коли паломники дорогою на Святу землю в Єрусалим заїжджали в Херсонес, який у VI столітті був паломницьким центром. Херсонес може стати місцем духовного єднання християн, а значить, християнський світ стане стабільнішим, що зробить більш стабільною ситуацію в Севастополі і Криму, поліпшить взаємини України і з Росією, і з іншими країнами", - цитує офіційний сайт СМДА слова чиновника.

У школах Севастополя, на думку Савенкова, можна було б ввести урок "Основи православної культури" і викладати його факультативно, тим самим шанобливо ставлячись до інших релігій і віруючим. Перші такі уроки могли б проходити в храмах Херсонеса, а також в інших храмах Севастополя.

Відео дня

У цих цілях, за словами чиновника, необхідно створення в Севастополі Православного центру, надання Церкві допомоги у створенні недільних шкіл.

"Все це допоможе сформувати у молодого покоління уявлення про духовні цінності, моралі і культури, що позитивно позначиться на розвитку нашого суспільства", – упевнений С.Савенков. Про це повідомляє Севастопольский новинний портал.

РІСУ