«Туристичний маршрут до спільної релігійної та культурної спадщини» передбачає створення спільних туристичних продуктів, що популяризуватимуть релігійні обєкти в транскордонному регіоні, повідомили в прес-службі Закарпатської обласної ради.

В рамках проекту 4 січня в Закарпатській обласній раді відбувся робочий семінар представників партнерських організацій та експертів, що задіяні у транскордонному проекті Програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччини-Румунія Україна 2007 – 2013 Європейського інструменту Сусідства та Партнерства.

Учасники робочої наради обговорили концепцію розробки вебсайту проекту, графік підготовки відеофільму та організації наукового симпозіуму з тематики проекту.

Відео дня

У рамках проекту передбачається, що у другій половині січня група угорських тележурналістів, які працюють над підготовкою відеофільму, відзнімуть матеріали про церкви Закарпаття, включені до проекту.

Учасники семінару домовилися про порядок підготовки та проведення наукового семінару з проблематики проекту. Провести його передбачається протягом 2 днів з 31січня до 1 лютого в Ужгороді, що включатиме також екскурсійну частину з відвідання окремих об’єктів, які планується включити до туристичного маршруту.