6 березня в центральний храм російського міста Великий Устюг в честь св. прав. Прокопія увірвався 36-річний місцевий житель з сокирою.

Місцева жителька розповіла, що чоловік, з дикими криками про те, що йому вранці вчулися голоси з пекла, кинувся рубати на друзки ікони та дерев`яну раку, в якій вже триста років зберігаються мощі преподобного Прокопія Праведного. У цей час між службами в храмі було всього три жінки, і працювала свічкова крамниця. Служительки храму шоковані, плачуть і бояться повторення.

«Видовище було жахливе, - сказав слідчий міжмуніципального УМВС РФ «Великоустюзький» Ілля Чебикін, - Скрізь валяються осколки розрубаних ікон, тріски і плач віруючих. Оперативна група приїхала за викликом одразу, чоловік з жахом кинув сокиру на підлогу і став бурмотіти щось незрозуміле. Він - хвора людина, раніше вже лікувався. Серед знищених ікон є рідкісні експонати XVII століття, вони втрачені назавжди, говорити про розміри збитків поки рано. Порушено кримінальну справу за статтею "Хуліганство". Чоловік поміщений в місцеву ЦРЛ ».

Відео дня

«Таке за моєї пам`яті сталося вперше, - повідомив прес-секретар Вологодського обласного єпархіального управління Андрій Сальников. - Пам`ятаю, в 1998 році був випадок - при поклонінні мощам Святого Антонія Вологодського в храмі Святителя Миколая у Володичній Слободі на вулиці Гоголя хвора жінка намагалася зайти у вівтар. Але це дрібниця в порівнянні з таким проявом хвороби. Дуже шкода і ікон, і почуттів віруючих ».

Православ`я і світ.