У своєму виступі на зборах експертів з питань свободи віросповідання та релігійних прав меншин, Вселенський патріарх Варфоломій I сказав, що необхідно поважати «невід`ємні права кожної людини, їх прагнення й права на свободу віросповідання, які повинні бути важливими компонентами для підтримки терпимості в стосунках між усіма Божими створіннями».

Патріарх Варфоломій зробив свої заяви на конференції в Стамбулі, присвяченої свободі віросповідання та прав релігійних меншин, що проводиться за фінансової підтримки Всесвітньої Ради Церков (ВРЦ), Комісією церков з міжнародних справ та на запрошення Вселенського патріарха.

Ми покликані сприяти діалогу між усіма громадами й народами для створення миру, злагоди й толерантності у світі, який стикається з насильством, конфліктами й релігійною ненавистю », - сказав патріарх.

Він додав: «Для того, щоб уникнути таких ситуацій ненависті і нетерпимості, необхідно дозволяти людям вірити, практикувати, і сприяти релігії у відповідності зі своїми переконаннями, і вибором, без якої-небудь перешкоди, що є правом кожної людини».

Відео дня

ПРАВМИР