Вже кілька тижнів при Свято-Вознесенському храмі Києва працює пункт обігріву для безпритульних, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт mitropolia.kiev.ua.

Кожного дня до столичного храму Української Православної Церкви, що на Деміївці, приходять поїсти 25-30 нужденних. Для цих людей відкрили пункт обігріву, якій працює з 8.00 до 20.00 без вихідних.

Протягом двох тижнів більш, як 90 безхатченків скористалися можливістю відігрітися, поїсти гарячої їжі та випити чаю тут. Чотири людини отримали першу медичну допомогу, один чоловік через важку хворобу ніг регулярно звертається до працівників храму.

Відео дня

Бідні люди довіряють парафії і мають можливість не тільки трохи відпочити, але й помолитися. Духовенство храму спілкується з безпритульними, підтримує їх матеріально і духовно.

За прогнозами Гідрометцентру очікується коротке потепління, а потім знову будуть морози. Тож, дана соціальна ініціатива направлена на те, щоб допомогти людям без житла пережити холодні зимові дні.

Варто зазначити, що у Кафедральному соборі на честь Воскресіння Христового УПЦ з благословення єпископа Бородянського Варсонофія протягом року здійснюється щоденна роздача свіжої випічки для малозабезпечених, інвалідів та безпритульних. А 7 січня, у день свята Різдва Христового, в галереї «Соборна» при Духовно-просвітницькому центрі Собору традиційно відбувся святковий різдвяний обід для сотні безхатченків та нужденних.