Фото guide-israel.ru

У перших числах жовтня кілька тисяч православних паломників вирушать з України в Ізраїль. Про це "УНІАН-Релігії" повідомили в Паломницькому Центрі Української Православної Церкви.

Масове паломництво пов'язано зі знижками, які надають авіаперевізники в період святкування іудейського Нового року.

У період 2-5 жовтня в Україну прибуває багато хасидів, які бажають зустріти свято Рош-Ха-Шана на могилі єврейського праведника Нахмана в Умані. Зворотним рейсом ці ж літаки везуть в Ізраїль пасажирів з України.

Відео дня

«За своєю масовістю цей період зіставим з часом святкування православної Пасхи, коли в Єрусалимському Храмі Воскресіння Христового відбувається церемонія зустрічі Благодатного Вогню», - прокоментувала майбутню подію Ганна Серокурова піар-директор Міністерства туризму Ізраїлю.

«Така акція – унікальна можливість для віруючих з невеликим доходом відвідати Святу землю», - зазначив Володимир Теліженко – директор Паломницького Центру Української Православної Церкви.

У цей період заповнюється більшість готелів Ізраїлю, відбуваються хресні ходи, а в християнських святинях відбуваються масові богослужіння за участю Патріарха святого граду Єрусалима Феофіла ІІІ.