Фото: Тарас Антошевський

Збір учасників розпочався зранку суботи, 4 червня, під жвавий спів дитячого колективу «Ноїв ковчег» із Вінниці. Віруючи різних Церков і релігійних організацій вишикувалися у колону на Софіївській площі, чисельність якої за різними оцінками складала від двох до п’яти тисяч учасників, повідомляє ІРС.

Очолили Всеукраїнську ходу ієрархи Церков, священнослужителі, пастори, активісти просімейних організацій та рухів на захист життя.

Серед учасників була значна частина родин із дітьми: з немовлятами, дітьми у колясках і навіть вагітні жінки. У руках вони тримали плакати із закликами захистити життя ненароджених дітей, звернути увагу на проблематику сирітства, зберегти інститут традиційної сім’ї, створити належні умови для батьківства. Хода супроводжувалася піснями про цінність родини, батька і матері, важливість атмосфери любові та порозуміння в сім’ї.

Відео дня

Метою акції, як зазначив Оргкомітет, є бажання привернути увагу до проблем захисту прав дітей, утвердити в суспільстві принципи любові й поваги, виступити на захист сім’ї,  як союзу чоловіка і жінки, що відповідає Божому задуму та природі людини.

Колона учасників пройшлася від Софіївської площі по вулиці Володимирській до Опери, повернула на проспект Богдана Хмельницького, а потім по Хрещатику дійшла до Європейської площі, де захід продовжився промовами і урочистим концертом за участі дітей.

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій вирішила проводити акцію на захист прав сім’ї і дітей щорічно.