5 травня в актовій залі Сумського єпархіального управління з благословення архієпископа Сумського і Охтирського Євлогія відбулася прес-конференція для представників ЗМІ за підсумками благодійної акції Сумської єпархії УПЦ «До Світлого Дня – світлі вчинки».

Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Акція проводиться спільними зусиллями Сумської єпархії Української Православної Церкви і філії НТКУ «Сумська регіональна дирекція» вже вшосте.

Відео дня

Загальна сума зібраних коштів під час благодійного проекту, який розпочався Великим постом, станом на 5 травня склала 667 714 гривень.

Пожертву міг зробити кожен, поклавши кошти до скриньки з логотипом акції в будь-якому храмі єпархії. Окрім того, протягом акції було проведено благодійний концерт, а також дві ярмарки.

Цього року участь в акції взяли навіть жителі Афін. Ляльковий театр «People & Puppets’ Svit» дав три вистави, кошти з якого були спрямовані на допомогу онкохворим дітям Сумщини.

На завершення брифінгу, організатори акції подякували всім, хто долучився до загальної справи милосердя, а також назвали найважливіші напрямки використання зібраних коштів.