Центр соціальних та маркетингових досліджень SOCIS провів опитування, визначаючи кому сьогодні довіряють українці. Про це повідомляє сайт ТСН.

Більшість українців - 50,3% - схвалюють роботу поліції, йдеться у соціологічному дослідженні, проведене центром SOCIS на замовлення телеканалу 1+1.

21,2% взагалі не підтримують поліцейських. Скоріше не підтримують дії поліції 24,9%. Найвищий рівень схвалення зафіксовано серед мешканців Києва, а найнижчий – на півдні. Читайте також: Довіра до Ради впала до мінімуму, а президенту найбільше не довіряє південь

Відео дня

При цьому церква є у беззаперечних лідерах із підтримки серед населення - 68,4%. 14,1% не довіряють взагалі. Найвищий рівень довіри спостерігається традиційно на заході України (76%), найменший – у південних регіонах. Більшість тих, хто схвалює діяльність церковних структур, мешкає у селах. У містах з населенням понад півмільйона осіб зафіксовано лише 26,9%.

Українська армія також у лідерах з довіри українців – 63,1%, а 15% повністю не схвалюють армію. Тих, хто швидше не підтримує ЗСУ, - 19,2%. Зокрема, на півдні України повністю ЗСУ довіряє лише 4,6%, а скоріше довіряють 43%. У західних областях рівень беззаперечної підтримки найбільший – 27,4%, скоріше довіряють 40,6%. Українські засоби масової інформації не можуть похвалитися великим рівнем довіри громадян.

Повністю схвалюють діяльність – 5,9%, скоріше схвалюють 28,8%. Скоріше не підтримують одразу 37%, а повністю не підтримують – 27,2%. Південь держави найбільше не схвалює роботу ЗМІ – 22,2%. 42,1% опитаних мешканців центральних областей підтримали ЗМІ, що є найвищим показником по країні.

Опитування було проведене 8-12 квітня 2016 року, було опитано 1488 респондентів у віці 18 років і старше. Вибірка репрезентативна населенню України за віком, статтю, розміром населеного пункту та регіоном проживання (за даними Державної служби статистки України станом на 1 січня 2015 року).

Метод опитування – особисте інтерв'ю на дому у респондента за допомогою планшетів (Computer Assisted Personal Interview, CAPI). Максимальна похибка вибірки не перевищує 2,6% при 95% довірчому інтервалі.