Фото УНІАН

Фестиваль писанок у Львові: 50 авторських робіт просто неба (фото)

16:26, 16.04.2016
2 хв.

У Львові, на площі Музейній, біля Домініканського собору, 15 квітня просто неба відкрили Галерею мистецьких писанок, де презентовано близько 50 авторських робот.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, експозиція триватиме до 8 травня.

Окрім фестивалю писанок, щороку також діє і Великодня арт-майстерня, в якій охочі матимуть змогу розмалювати писанку. 

Відео дня

«Фестиваль писанок – це своєрідний арт-проект, у рамках якого відомі митці, аматори, юні майстри, громадські діячі, молодіжні рухи створюють унікальні роботи у формі писанки. Кожна робота – це ідея, мрія та історія», – зазначив директор фестивалю Андрій Сидор, повідомляє "Щоденний Львів".

Щороку в рамках Фестивалю писанок діє Великодня арт-майстерня, у якій і діток і дорослих навчають як розписувати писанки, розказують про значення символів та кольорів. Тож усі охочі можуть взяти участь у майстер-класах із традиційного розписування писанок разом із майстринями Оксаною Наконечною, Дзвінкою Загайською та Ольгою Жулій.

Цікавими будуть й майстер-класи від Львівської свічкової Мануфактури зі створення свічок-писанок. 

Окрім того, Фестиваль писанок – це подія, яка об’єднує львів'ян та гостей міста, бізнес, громадські організації з метою збору коштів на благодійний проект «Добра справа».

Цього року збір коштів буде з метою допомогти І дитячому відділенню ЛОДКЛ «Охматдит».

Тож кошти за участь у майстер-класах у Великодній арт-майстерні, від продажу свічок-писанок у Львівській свічковій мануфактурі та мистецьких писанок з Галереї писанок в період з 15 квітня до 8 травня буде скеровано на «Добру справу».

"УНІАН-Релігії", з використанням інформації УНІАН і "Щоденний Львів".

Фото УНІАН

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся